Zárszerviz – Első a biztonság

A zárszerviz leggyakrabban betörések esetén fordul elő. A második leggyakrabban előforduló eset a zár elavultság miatti elromlása.

A mai világ rohamosan nőttek meg a betörési arányok. Hogy ez minek köszönhető? Nagy valószínűséggel a nehéz megélhetésnek és a lusta embereknek, akik a könnyebbik utat választják, hogy pénzt szerezzenek. A rendőrség ugyan minden eszközt bevet egy betörés esetén, hogy az elkövetők nyomára bukkanjanak, azonban munkájuk nem mindig jár eredménnyel. Ezek a betörők, hiába nincs olyan iskola, ahol megtanulták volna ’’ szakmájukat ’’ nagyon profi szinten űzik. Ahogy fejlődtek a zárak és biztonsági technikák, az ők szaktudásuk is igazodott és fejlődött.

Arról azonban nem szabad elfeledkeznünk, hogy a lakások legnagyobb része rossz minőségű zárral van ellátva. Biztonsági zárak pedig egyáltalán nincsenek. Ilyen esetekben a betörőknek a legkönnyebb dolguk van. Semmilyen nehezítő körülmény nem akadályozza meg a betörést.

A világ rohamosan fejlődik. Benne minden terület, így a zárak és a biztonsági eszközök is. A reklámokban vagy hírekben, amikor egy betörés után arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy nem lehetünk elég óvatosak védelmeink érdekében, nem csak ránk akarnak sózni valamit. Érdemes oda figyelni. Sajnos csak az az ember, akinek már elvitték otthonából értékeit, tudja, hogy az egyszeri összeg, amit a zárak szervizelésére és a biztonsági zárakra költ, nem nagy ár. Egy élet munkáját veszíthetjük el, ha felelőtlenek vagyunk.

A szakemberek egy betörés után ha lehetséges a régi zár szervizelés helyett mindig egy újabb, biztonságosabb zárat javasolnak feltenni. Felmérik a körülményeket és további biztonsági eszközöket is javasolnak. Az a tudat, hogy illetéktelen személyek nyúltak féltett dolgainkhoz elég nagy motiváció a változtatásra.

Azt gondolják nagyon sokan, egy ismerősükkel történt betörés után, hogy bizony velük ez a dolog nem történhet meg. Ezek az emberek bizony tévednek. Érdemes mások hibájából tanulni. A megelőzésre való felhívásokra oda kell figyelni. Mert nem pénztárcánkat akarják kiüríteni, hanem vagyonunkat szeretnék megvédeni.

Ha valaki úgy dönt, hogy szeretné megelőzni a bajt, forduljon bizalommal munkatársainkhoz. Cégünk és szakembereink az Önök érdekeit helyezik előtérbe. Egy időpont egyeztetés után felmérik a nyílászárók biztonságát otthonában és anyagilag is a legmegfelelőbb biztonsági eszközökkel szerelik fel ingatlanukat.