Védőszemüveg | Lássunk tisztán

A védőszemüveg olyan elmaradhatatlan rész lett az életünknek, mint télen a kabát. Nagyon fontos oda figyelni, hogy a nyári időszakban, amikor nagyon magas az UV sugárzás megóvjuk szemeinket a káros sugarak ellen.
A sima szemüvegek olyan lencséket tartó keretek, amit a homlok alatt, az emberi szem előtt kell viselni. Esztétikai, de többnyire látáskorrekciós okokból, vagy a szem védelmére. A modern szemüvegeket az orrnyergen papucsok tartják meg. A fülek mögött pedig a szárak. A védőszemüveg ugyan ezt a formát képviseli, ha a hétköznapok során kívánja hordani valaki.
A szemüveget nevezik okulárénak és pápaszemnek is. A szemüveg eredetileg üvegből készült. Mára már többnyire műanyagból gyártják, ugyanis könnyebb és nehezebben törik, mint az üveg. Bizonyos műanyagok optikai szempontból is előnyösebbek. A látható fényből többet engednek át, viszont nagyobb mennyiségű UV sugarat nyelnek el. Vannak olyan műanyagok, amelyeknek kedvezőbbek a fénytörési tulajdonságai, mint sok üvegfajtának. Ez akkor fontos, amikor például rövidlátás korrigálására akarnak lencsét csiszolni. Ugyanolyan fénytörési hibára műanyagból a vékonyabb lencse is elég. A legtöbb műanyaglencsére készíthető karcmentes bevonat. Az üvegével megegyező ellenállást biztosít. A tisztítás megkönnyítésére kitalált hidrofób bevonat csakúgy készíthető, mint a visszatükrözést gátló bevonat. Viszont az éjszakai látást könnyíti, és láthatóbbá teszi viselője szemét.

Bizonyos szemüvegeket nem látáskorrekciós célból készítenek. A védőszemüveg is ezek közé tartozik. Óvja a szemet a repülő törmelékektől vagy a látható és nem látható fénytől, sugárzástól. A napszemüveggel jobban látunk erős napfényben. Megvédhet az erős ultraviola sugárzás káros hatásaitól.
Ahogy fejlődött a tudomány, úgy egyre több védőszemüveg került megalkotásra. Nem csak az UV sugárzás ellen hoztak létre védő eszközt, hanem azok számára is, akik a számítógépek előtt ülnek. Ugyanis a számítógép monitora is nagyon rongálja a szemet. Akik nem használnak szemüvegeket, számukra alkották meg a nullás lencsével rendelkező szemüvegeket. Ezek bárhol beszerezhetőek, orvosi javaslat nélkül is. Azoknak ajánlják, akik napi több órát töltenek a monitor előtt.

A védőszemüveg több éve jelen van a különböző iparágakban. A sok törmelék ellen találták ki, hogy védjék, a munkások szemeit megvédjék. A védőszemüveg tehát mindenki számára beszerezhető.

Akiknek fontos az egészsége és a szemei épsége szerezzenek be egy védőszemüveget.

Mi őket választottuk.