Nyílászárók szakszerű kinyitása

Az ajtónyitás nem más, mint a nyílászárók szakszerű kinyitása. Mindenki életében előfordulhat, hogy igénybe kell vennie ezt a szolgáltatást. A világhálón számos videót találunk, hogyan is tudnánk különféle módszerekkel – hitelkártyával, hajtűvel – kinyitni zárukat. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem érdemes a házi praktikákkal próbálkozni. A megoldás, mint minden más esetben egy olyan személy megkeresése, akinek ez szakterülete.

Ennek oka lehet a kulcs elvesztése, a zár elromlása, betörés, vagy ha ki illetve bezáródtunk a lakásba stb. Olyan is előfordulhat, hogy kisgyermek zárja magára az ajtót, vagy egy idős ember, aki egyedül él lesz rosszul és szorul sürgős segítségre. Ilyen esetben a legtanácsosabb szakembert hívni és a helyreállítást rá bízni. Csak egy jó lakatos mester tudja sérülés mentesen kinyitni ajtónkat.

Az ajtókat többféle képen lehet kinyitni. Természetesen a legkönnyebb a zár saját kulcsával való kinyitása. Abban az esetben, ha az ajtón nem keletkezett sérülés, akkor a helyreállítás nagyon rövid ideig tart. Ha erre nincs lehetőség, akkor jönnek az olyan módszerek, mint a zár szétverése kalapáccsal, a zárfúrás, a savazás – melynek lényege, hogy szétmarja a zár belsejét – zárfésülés, amit a betörők nagy része is előszeretettel használ.

Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a betörések legnagyobb része nem ott történik, ahol minőségi és biztonságos zár van felszerelve. Az igazi biztonságot tehát a megfelelő zár adja, így erre érdemes oda figyelni, mint biztonságunk, mint pedig tulajdonunk megóvása érdekében. Minden esetben minőségi termékek kerüljenek felhasználásra.

Nagyon sok jó minőségű zárat, biztonsági ajtót, rácsokat készítenek napjainkban biztonságunk érdekében. Sokszor látjuk ezeket reklámokban, plakátokon, de úgy gondoljuk, hogy velünk nem fordulhat elő, hogy betörnek lakásunka. Vagy egyszerűen csak annyit mondunk, hogy most nem fér bele a keretbe, mert minden más előbbre való. Akkor, amikor velünk is megtörténik, gondolunk csak arra, hogy milyen jó lett volna megelőzni minden bosszúságot, ami egy betöréssel jár együtt. Ilyenkor már nem túl nagy a remény, mert annyira profi módszerekkel dolgoznak az illetéktelen behatolók, hogy az esetek többségében értékeinknek örökbe búcsút mondhatunk.

Érdemes más kárán tanulni, hogy nem szabad olyan biztonsági eszközökön spórolni, ami egy életünk munkájának gyümölcsét védik.